Hvad søger du efter?


Her kan du indtaste dine søgeord og finde publikationer og Akademiske CV'er. Søg eksempelvis på et emne, en teoretiker, eller en bestemt faglighed. Hvis du vælger at søge uden indtastning af søgeord, får du en komplet resultatliste med alle publikationer og Akademiske CV'er på Braintrust Base.

Kilde
Log på Braintrust med dit login fra Facebook eller LinkedIn for at hente dit profilbillede.

Information

KildetypeBog
ForfatterSøren Kierkegaard
TitelKærlighedens gerninger
Udgivet2013-08-28 00:00
Isbn-nr9788792510129
ForlagSøren Kierkegaard Kulturproduktion

Kilde

Det er endragende bog og nok et af Kierkegaards mest elskede religiøse værker somKierkegaard – i eget navn – udgav i 29. september 1847, med den originale titelKjerlighedens Gjerninger. Deter den menneskelige kærlighed, der analyseres og fortolkes i KærlighedensGerninger; menneskets gerninger, vores måde at handle på. Ifølge Kierkegaard erden menneskelige kærlighed givet af Gud, og bogen om kærlighedens gerningerindeholder en række analyser over befalingen om at elske Gud og sin næste somsig selv. For Kierkegaard bliver omdrejningspunktetsåledes, hvem næsten er, hvordan man handler rigtigt i forhold til næsten, ogaltså om en sådan, en givet, handling kan kaldes kærlig. Og i bogen analysererKierkegaard blandt andet kravet om gengældt kærlighed, samt vane, mistro,selviskhed, jalousi, misundelse, hovmod og dømmesyge.

Jens Staubrand,filosof, mag.art., har dramatiseret Søren Kierkegaard og Regine Olsenskærlighedshistorie og produceret og instrueret musikledsagede Søren Kierkegaardoplæsningsforestillinger med Forførerens Dagbog i Danmark og i en rækkeeuropæiske lande. Han har skrevet om Kierkegaard og opera, redigeret tekstertil en række Søren Kierkegaard-musikværker, har produceret Cd’erne SørenKierkegaard Set to Music, Forførerens Dagbog med musik af SofiaGubaidulina, samt den græsksprogede Forførerens Dagbog med musik afMozart. Endvidere har han, udover Kierkegaard –Kærlighedens Gerninger, udgivet Kierkegaard – Gentagelsen-Gentagelsen,Kierkegaard – Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl, Kierkegaard – Gift dig,gift dig ikke du vil fortryde begge dele og andre korte tankevækkende tekster,Kierkegaard – Breve og notater fra Berlin og Kierkegaard – Den førsteKærlighed og andre tekster om drama, samt Johannes Forførerens Dagbog, Hør,hør, hør Mozarts Don Juan, I vinen er sandhed, og de engelsk-danske bøger SørenKierkegaard International Bibliography: Music Works and Plays og SørenKierkegaard’s Illness and Death.

Søgning

KarriereStudie

Nyeste brugere

Nyeste publikationer